پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز یکشنبه ، 1404/01/31

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

عضو هیئت علمی گروه روانشناسی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: مشکلات اقتصادی و کمال گرایی افراطی در تربیت فرزندان دو عامل مهمی هستند که امروزه منجر به کاهش میل خانواده ها به فرزندآوری و یا روی آوری آنها به پدیده تک فرزندی شده است.

عضو هیئت علمی گروه روانشناسی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: مشکلات اقتصادی و کمال گرایی افراطی در تربیت فرزندان دو عامل مهمی هستند که امروزه منجر به کاهش میل خانواده ها به فرزندآوری و یا روی آوری آنها به پدیده تک فرزندی شده است.


به گزارش وب دا یاسوج؛ عضو هیئت علمی گروه روانشناسی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: مشکلات اقتصادی و کمال گرایی افراطی در تربیت فرزندان دو عامل مهمی هستند که امروزه منجر به کاهش میل خانواده ها به فرزندآوری و یا روی آوری آنها به پدیده تک فرزندی شده است.


دکتر قادر زاده باقری افزود: برخی از خانواده ها نیز ضمن انجام مشاوره با روانشناسان به ترس خود از تربیت فرزند و مسئولیت پذیری در فرزند پروری اشاره می کنند که منجر شده است تا میلی به فرزندآوری نداشته و یا به یک فرزند اکتفا نمایند.


کمال گرایی چگونه بر فرزندآوری زوجین تاثیر میگذارد؟


وی با بیان اینکه امید، نگرش و باورهای زوجین در فرزندآوری آنها موثر است، ادامه داد: با توجه به تحولات جامعه و ایجاد رقابت برخی از زوجین بر این باور هستند که باید فرزند خود را با بهترین های موجود در جامعه پرورش دهند، او را به بهترین مدرسه و دانشگاه و موقعیت برسانند، وقتی این توانایی را در خود نمی بینند از داشتن فرزند اجتناب می کنند، در حالی که فرزند پروری تنها در حوزه مالی نبوده و نیست.


دکتر زاده باقری با بیان اینکه پدیده تک فرزندی آسیب های متعددی برای والدین و فرزند ایجاد می کند، ابراز داشت: انسان موجودی اجتماعی است، هر گیاه و حیوانی تکثیر میشود و هر درختی جوانه می زند، انسان نیز از زمانی که زاده می شود تا زمانی که بمیرد در اجتماع بوده و در فاصله زادگی و مرگ نیازمند بقاء نسل و حضور در کانون گرم خانواده و فرزند است.


عضو هیئت علمی گروه روانشناسی دانشگاه علوم پزشکی استان گفت: داشتن فرزند به والدین امید به زندگی و غرور می دهد که توصیه ما به زوجین این است با مراجعه به اینترنت، کتاب و مشاور، مهارت های لازم در خصوص فرزندآوری و فرزند پروری، مدیریت استرس، تقویت روابط خانواده و... را بیاموزند.


تک فرزندان غالبا درگیر چه مشکلاتی هستند؟


وی در ادامه با اشاره به اینکه فرزندان تک غالبا افرادی پرتوقع، آسیب پذیر و ناپخته بوده و مهارت های ارتباطی ضعیفی دارند، خاطر نشان کرد: نداشتن خواهر و برادر منجر به کاهش ارتباطات فرزند و نیز افزایش وابستگی آن ها به والدین می شود.


دکتر زاده باقری اذعان داشت: تک فرزندان به دلیل اینکه در کانون توجه والدین بوده و همه نیاز های آنها ارضا می شود، وقتی در اجتماع قرار می گیرند و جامعه پاسخگوی نیازهای آنها نباشد، به سبب وابستگی که به والدین دارند، خود نمی توانند به صورت مستقل به امورات رسیدگی کنند و نهایتا دچار تعارض، اضطراب و انزوا خواهند شد.


مرگ والدین برای فرزند تک و بالعکس، چه آسیب هایی در پی خواهد داشت؟


وی با اشاره به اینکه در پدیده تک فرزندی مرگ والدین می تواند آسیب های روحی روانی جدی برای فرزند ایجاد کند، ابراز داشت: این افراد به سبب وابسته بودن به والدین و کمبود مهارت های لازم "به زیستی" در آنها، پس از مرگ والدین دچار اختلالات، تعارضات و آسیب های شدید روحی خواهند شد.


وی در پایان خاطر نشان کرد: والدین نیز پس از مرگ تک فرزند خود دچار اختلالات روانی و رفتاری و احساساتی چون ناکامی، گناه و پشیمانی و گاها می شود و متاسفانه گاها منجر به خودکشی می گردد.